סקר מרכז אמונד דה רוטשילד והתאחדות הסטודנטים על רקע המלחמה: 68.3% מהסטודנטים בישראל מלינים כי ההכשרה שהם מקבלים באוניברסיטאות תיאורתית מדי ואינה עונה על הצרכים התעסוקתיים בשוק העבודה
ברקע המלחמה, ערכו מרכז אדמונד דה רוטשילד לחיבור השכלה גבוהה-תעסוקה והתאחדות הסטודנטים והסטודנטיות הארצית, סקר אודות הפער בין הצרכים התעסוקתיים של סטודנטים לבין ההשכלה התיאורטית שמקנים מוסדות ההשכלה הגבוהה.
מהסקר עולה כי למעלה מ-70% מהסטודנטים פונים ללימודים באקדמיה מתוך שאיפה לקריירה איכותית ומעניינת, אך בפועל, רק 54% השתתפו בפעילויות תעסוקתיות במסגרת הלימודים.
47.7% מהסטודנטים חשים שהם רוכשים ידע מעשי רלוונטי, לעומת 68.3% שחשים שהם מקבלים ידע תיאורטי רלוונטי. פער הממחיש כי האקדמיה אינה מכינה את הסטודנטים באופן מעשי לעולם התעסוקה.
זאת ועוד, למרות שרוב הסטודנטים (88.8%) יודעים מהו מסלול הקריירה העתידי שלהם, כ-37% עובדים בעבודה שאינה מקדמת אותם כלל לעבר המסלול. כלומר, האקדמיה לא מחברת את הסטודנטים לעבודות רלוונטיות בתחום לימודיהם.
ממצאי הסקר מצביעים על ביקוש עצום מצד הסטודנטים להתנסות מעשית ולחיבור לשוק התעסוקה במהלך התואר: 79% היו מבצעים פרויקטים נקודתיים עבור מעסיקים בתחומם וכ-52% היו מבצעים קורסי התנסות להתמקצעות.
הסקר בוצע בקרב מדגם רחב היקף של מעל ל –3,800 משיבים המהווה מדגם של אוכלוסיית הסטודנטים הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה.